<body>
Priče iz Old York Towna

10.08.2018.

Dilemičnost

Izgleda da sam se vratio. Sve češće pišem. I'd like to keep it that way.

Postoji jedna žena. Ta žena je vjernica, vrlo religiozna žena. Ta žena ima dvije kćerke. Starija kćerka ima dvije kćerke, i kad su se one rodile, svi su čestitali, a čak se i ta žena (ta koja je postala nena) oglašavala, mislim, povodom toga, i napisala neki prigodni status ili objavila fotku. Big deal, pisalo se, čestitalo se, među fb prijateljima i taj đir. Sad, druga kćerka. Udala se, razvela se. Otada je prošlo neko vrijeme. U međuvremenu, čuo sam od nekoga da hoda s nekim Azijatom. Baj d vej, ne živi ovdje uopće. I sad, ta starija kćerka neki dan objavi "I became an aunt!", i ja pitam sestru, šta, kako, i onda zaključimo kako je postala dainica nekome, jer aunt može de znači i tetka i strina i dainica. Međutua, zapravo joj je sestra rodila. Nije vjenčana, sumnjam da iko to odobrava, ali zabole nju, to je jasno svima, i sad čitava ova priča vodi do jednog pitanja:

Da li je prikladno da ja sad toj ženi čestitam?

Znate ono, ima slučajeva kad se cura muslimanka uda za Srbina/Hrvata, pa je to kao smrt, ne čestita se, ili se ljudi ustežu...

Ja se samo pitam da li bi trebalo čestitati to kao da je sve normala, jer smo u jako dobrim odnosima, ili bi trebalo izignorisati? Ignorisanje mi je nekako neumjesno, dakle kao praviš se da ne znaš, a znaš. A opet čestitanje... možda ta žena, tj. nena može pomisliti kako je to na neki način, pa... uvredljivo, zadirkivanje i šta ti ja znam. Ta znate kakav je naš narod.

Nisam pametan. Savjetujte me.